Mâncare de praz cu măsline și Cotlet Haiducesc

O rețetă simplă și aromată de vară: mâncare de praz cu măsline, servită alături de Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’.

Vă spun, dragii mei, e musai să o încercați pentru un prânz în familie!

Prezentare: Un deliciu de vară: mâncare de praz cu măsline și Cotlet Haiducesc

Pasul 2: Punem la călit o ceapă și bucățile de praz tăiate mărunt. Când s-au înmuiat, adaugăm pastă de ardei și pastă de tomate, urmate de puțină apă caldă.

Pasul 3: După câteva minute, condimentăm cu sare, piper, cimbru, foaie de dafin, puțin vin și lăsăm să dea în clocot.

Pasul 4: Transferăm totul într-un vas și băgăm la cuptor. Cu câteva minute înainte să scoatem mâncarea, presărăm și măslinele.

Pasul 5: La final, adăugăm bucățile tăiate de Cotlet Haiducesc și lăsăm să se întrepătrundă aromele. Serviți cu pită cladă sau cu mămăligă.

Pasul 6: Poftă bună, vă doresc!

Ce a inspirat această reţetă…

Cotlet Haiducesc

O bucată zdravănă de cotlet, masată cu sare și piper să prindă buchet, după o rețetă știută doar de mine.