Ratatouille sau ghiveci franţuzesc cu Șuncă Praga

Dragii mei, vă invit să încercați o rețetă delicioasă, ideală pentru prânz sau cină, sau când vreţi un rasfăţ pe cinste.

Prezentare: Vă invit să încercaţi reţeta mea de ratatouille sau ghiveci franţuzesc cu Şuncă Praga.

Pasul 2: Tăiem rondele: vânăta, dovlecelul, ardeiul gras, usturoiul şi ceapa. Şunca Praga o feliem subţire.

Pasul 3: Separat, într-o tigaie, facem un sos cu bulion de roşii, puţin ulei şi ierburi aromatice.

Pasul 4: Punem sosul la baza tăvii, pe rând alternat legumele şi bucăţile de Şuncă, condimentăm, acoperim cu o hârtie de copt şi dăm la cuptor.

Pasul 5: După 30 - 40 de minute, scoatem tava, adăugăm peste bucăţelele de caşcaval şi mai lăsăm la rumenit 10 minute.

Pasul 6: Poftă bună să aveți!

Ce a inspirat această reţetă…

Șuncă Praga

Şunca Praga e pregătită după o reţetă păstrată cu sfinţenie, din vremuri apuse, din cele mai bune bucăţi de carne de porc – doar nucă și capac, alese cu migală.

Fiecare pas al preparării e important, de la alegerea cărnii până la afumarea lentă cu lemn de fag, pentru a păstra savoarea autentică.

Descoperă