Tartă cu dovlecei și Șuncă Praga

Dragilor, vă invit să încercaţi o tartă ca la mama acasă, cu dovlecei fragezi și Șuncă Praga, de-ți lasă gura apă!

Prezentare: Prieteni, vă invit să încercaţi reţeta mea de tartă cu dovlecei şi Șuncă Praga.

Pasul 2: Întindem bine aluatul foitaj într-o tavă, având grijă să păstrăm marginile puţin mai groase.

Pasul 3: Într-un castron amestecăm cremă de brânză, brânză, usturoi zdrobit, bucăţile de Şuncă Praga, sare şi plantele aromatice.

Pasul 4: Întindem uniform compoziţia peste aluat, apoi adăugăm feliile de dovlecel, oul bătut pe margini şi seminţe de susan.

Pasul 5: Lăsăm la cuptor 20 - 25 de minute, la 170 de grade. Poftă bună!

Pasul 6: Poftă bună vă doresc!

Ce a inspirat această reţetă…

Șuncă Praga

Şunca Praga e pregătită după o reţetă păstrată cu sfinţenie, din vremuri apuse, din cele mai bune bucăţi de carne de porc – doar nucă și capac, alese cu migală.

Fiecare pas al preparării e important, de la alegerea cărnii până la afumarea lentă cu lemn de fag, pentru a păstra savoarea autentică.

Descoperă