Paste la cuptor cu Șuncă Praga Matache Măcelaru’, ciuperci și dovlecel

Pastele astea la cuptor cu șuncă, ciuperci și dovlecel sunt bune de te lingi pe degete! Șunca rumenită, ciupercile parfumate și dovlecelul fraged se topesc în gură, o adevărată simfonie de arome. Hai, ia o furculiță și gustă din bucuria asta!

Prezentare: Astăzi pregătim paste la cuptor cu Șuncă Praga Matache Măcelaru', ciuperci și dovlecel

Pasul 2: Punem paste la fiert și separat, punem la călit ceapă verde, usturoi și bucățile de Șuncă Praga

Pasul 3: Adăugăm ciupercile tăiate mărunt, apoi dovlecelul, smântâna de gătit, puțină apă de la paste și pastele fierte

Pasul 4: Mai lăsăm pe foc 2 - 3 minute, adăugăm parmezan și punem totul în tava de cuptor. Dăm totul la cuptor pentru 20 - 25 de minute, la 170 de grade

Pasul 5: Să vă fie de bine!

Ce a inspirat această reţetă…

Șuncă Praga

Şunca Praga e pregătită după o reţetă păstrată cu sfinţenie, din vremuri apuse, din cele mai bune bucăţi de carne de porc – doar nucă și capac, alese cu migală.

Fiecare pas al preparării e important, de la alegerea cărnii până la afumarea lentă cu lemn de fag, pentru a păstra savoarea autentică.

Descoperă